+31(0)77 351 50 41

St. Martinusstraat 5

5911 CJ Venlo

info@meulenkampadvocaten.nl

algemeen adres

Wet herziening partneralimentatie goedgekeurd!

Dinsdag 11 december 2018 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel herziening partneralimentatie aangenomen. Dit wetsvoorstel ziet op de verkorting van de duur van de partneralimentatie. Deze bedraagt nu nog 12 jaar. In het wetsvoorstel wordt deze termijn verkort naar een termijn die gelijk is aan de helft van de duur van het huwelijk met een maximum van 5 jaren.

Er zijn twee uitzonderingen op deze hoofdregel.

De eerste uitzondering betreft echtgenoten die de zorg hebben voor jonge kinderen. De alimentatieduur loopt dan door tot de kinderen de leeftijd van 12 jaar hebben bereikt.

De tweede uitzondering geldt in geval van langdurige huwelijken waarbij de alimentatiegerechtigde ten hoogste 10 jaar jonger is dan de AOW-leeftijd.

In schrijnende gevallen kan op basis van een hardheidsclausule nog verlenging van de alimentatietermijn gevraagd worden.

Er gaan op het gebied van partneralimentatie dus grote veranderingen plaatsvinden. Maar niet voordat het voorstel ook door de Eerste Kamer wordt aangenomen. Er is op dit moment dan ook nog niets definitief.

Wij houden u op de hoogte!

Terug naar overzicht
© Meulenkamp Advocaten Venlo - 2019
Created by LR Internet &